2018-10-01

#111 Courage Stout 1914

Specifikation
Stil: Imperial Stout
Bryggd: 2018-08-31
Torrhumlad: 2018-09-14
På fat: 2018-09-17
OG: 1.093 (1.095)
FG: 1.024
ABV:  9%
IBU: 66
Mängd: 19 (20)

Malt
3.5kg Crisp Maris Otter + 2kg light spraymalt  (74% basmalt)
1.5kg Crisp Brown (15%)
300g pale choc (3%)
900g Crisp Black (9.5%) sista 30min av mäsk

Humle
45g Magnum 11%, 60min (39 IBU)
100g Hallertau 30min (27 IBU)
100g Fuggle torrhumling 3 dagar

Jäst
jästkaka från #110

Vatten
6g CaSO4
10g CaCl2
0.3g SMB

Mäskning
Inmäsk 67, 30min, 25liter
72C i 30min
Efter 45 min@67, tillsatt Black
utsmäsk 77C

Lakning
6,5liter

Bryggning
Kok 63minuter, protafloc vid 15min.

Jäsning

kyl på 17.5grader

https://barclayperkins.blogspot.com/2012/02/lets-brew-wednesday-1914-courage.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar