2018-11-08

#113 porter

Specifikation
Stil: Porter
Bryggd: 2018-10-11
På fat: 2018-10-21
OG: 1.047 (1.048)
FG: 1.009
ABV: 5.0%
IBU: 28
Mängd: 19 (20)

Malt
2kg maris otter (49%)
600g pale ale castle (14.5%)
500g brown malt fawcett (12%)
400g black malt best malz (10%)

400g mörkt muscovado socker (10%)
200g strösocker (4.5%)

Humle
10g Magnum 10%, 60min (12 IBU)
15g Jarryolo 14% 30min (18 IBU)

Jäst
1469 yorkshire, 1.2L förkultur.

Vatten
3ml Lactic
3g CaSO4
5g CaCl2
0.25g SMB

Mäskning
Inmäsk 65 grader, 25liter
65grader 30min
72 grader 20min
76 grader 7min
Mäskning från helvetet, vörtfontäner. Tömma braumeister efter mäskning. Kladdigt. :-(

Lakning
6liter

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
kyl på 18grader
Glappande temp-sensor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar