Stil: Helles
Bryggd: 2018-11-22
På fat: 2018-11-29
OG: 1.049 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 4.9%
IBU: 23
Mängd: 21 (20)
Malt
4.2kg Castle malting Pilsner (89%)
500g Castle malting Munich (11%)
Humle
500g Castle malting Munich (11%)
Humle
19g Magnum 10%, 60min (23 IBU)
Jäst
Munich Lager 2308, 2 liter förkultur 20181120 på ca 1dl slurry från #109.
Vatten
6ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.3g SMB
Mäskning
Vatten
6ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.3g SMB
Mäskning
Inmäsk 62, 31liter
62grader 30min
72 grader 30min
77 grader 7min
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
62grader 30min
72 grader 30min
77 grader 7min
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Jäsning
Vört kyldes till 16C med vatten, sedan i kylskåp under tiden som förkultur jästes i rumstemp.
Kyl på 11C
Vört kyldes till 16C med vatten, sedan i kylskåp under tiden som förkultur jästes i rumstemp.
Kyl på 11C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar