2018-12-11

#114 Helles

Specifikation
Stil: Helles
Bryggd: 2018-11-22
På fat: 2018-11-29
OG: 1.049 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 4.9%
IBU: 23
Mängd: 21 (20)

Malt
4.2kg Castle malting Pilsner (89%)
500g Castle malting Munich (11%)

Humle
19g Magnum 10%, 60min (23 IBU)

Jäst
Munich Lager 2308, 2 liter förkultur 20181120 på ca 1dl slurry från #109.

Vatten
6ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.3g SMB

Mäskning
Inmäsk 62, 31liter
62grader 30min
72 grader 30min
77 grader 7min

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
Vört kyldes till 16C med vatten, sedan i kylskåp under tiden som förkultur jästes i rumstemp.
Kyl på 11C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar