Stil: Mörk stark belgare
Bryggd: 2019-01-07
På flaska: 2019-01-26
OG: 1.078 (1.091)
FG: 1.007
ABV: 9.2%
IBU: 23
Mängd: 16 (14)
pH:
Malt
4,5kg Pilsner malt chateau
50g black chateau
450g D-180
450g Strösocker
Humle
12g Magnum 10%, 60min (15 IBU)
16g Saaz 30min (5 IBU)
16g Saaz 15min (3 IBU)
16g Saaz 30min (5 IBU)
16g Saaz 15min (3 IBU)
Jäst
WLP530, 1 liter förkultur 2019-01-01 -> 230B cells
WLP530, 1 liter förkultur 2019-01-01 -> 230B cells
Vatten
5ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
Mäskning
Inmäsk 52 grader, 23 liter
64grader 50min
77 grader 7min
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
64grader 50min
77 grader 7min
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Jäsning
kyl på 17.5grader, öka en grad per dag i en veckaFlaskning/Fat
Flaskad/Fatad med 75g socker för 15liter.
Litet fat plus flaskor 5,6liter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar