Stil: Ordinary Best Bitter
Bryggd: 2019-02-15
På fat: 2019-02-22
OG: 1.042 (1.044) / 1.039
FG: 1.013 / 1.011
ABV: 3.9%
IBU: 28 /25
Mängd: 20 (21)
Malt
3.5kg maris otter (88%)
500g Caraamber Weyeman (12%)
Humle
10g Magnum 10%, 60min (12 IBU)
20g EKG 15min (6 IBU)
20g Fuggle 15min (5 IBU)
30g EKG 10min hopstand (3 IBU) @90C
30g Fuggle 10min hopstand (3 IBU)
20g EKG 15min (6 IBU)
20g Fuggle 15min (5 IBU)
30g EKG 10min hopstand (3 IBU) @90C
30g Fuggle 10min hopstand (3 IBU)
Jäst
Lallemand ESB 1 paket rehydrerat @32, 28->23, 5min 23->18
Lallemand ESB 1 paket rehydrerat @32, 28->23, 5min 23->18
Vatten
5ml Lactic
3g CaSO4
6g CaCl2
0.3g SMB
Mäskning
Inmäsk 68 grader, 28liter
68grader 50min
77 grader 7min
Lakning
3liter
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
68grader 50min
77 grader 7min
Lakning
3liter
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Jäsning
kyl på 19.5grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar