2019-05-11

#117 BB/OB

Specifikation
Stil: Ordinary Best Bitter
Bryggd: 2019-02-15
På fat: 2019-02-22
OG: 1.042 (1.044)   / 1.039
FG: 1.013                / 1.011
ABV: 3.9%
IBU: 28                  /25
Mängd: 20 (21)

Malt
3.5kg maris otter (88%)
500g Caraamber Weyeman (12%)

Humle
10g Magnum 10%, 60min (12 IBU)
20g EKG 15min (6 IBU)
20g Fuggle 15min (5 IBU)
30g EKG 10min hopstand (3 IBU) @90C
30g Fuggle 10min hopstand (3 IBU)

Jäst
Lallemand ESB 1 paket rehydrerat @32, 28->23, 5min 23->18

Vatten
5ml Lactic
3g CaSO4
6g CaCl2
0.3g SMB

Mäskning
Inmäsk 68 grader, 28liter
68grader 50min
77 grader 7min

Lakning
3liter

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
kyl på 19.5grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar