Stil: Pale ale
Bryggd: 2019-02-22
På fat: 2019-02-
Torrhumlad: 2019-02-26
OG: 1.054 (1.055)
FG: 1.013
ABV: 5.4%
IBU: ~36
Mängd: 21 (20)
Malt
4kg Castle Pale ale (76%)
1kg Crisp Maris otter (19%)
260g Weyermann Amber crystal (5%)
Humle
1kg Crisp Maris otter (19%)
260g Weyermann Amber crystal (5%)
Humle
7g Magnum 10% 60min (8 IBU)
40g El dorado 11% (0min) 12min steep/whirlpool @85C (10 IBU)
40g El dorado 11% (0min) 12min steep/whirlpool @85C (10 IBU)
30g Mosaic 22% (0min) 12min steep/whirlpool @85C (18 IBU)
1g Ascorbinsyra
Jäst
Imperial yeast A20 förkultur 2019-02-21 1,5 liter (0.5 liter sparas)
Vatten
5g CaSO4
4g CaCl2
5ml lactol mäsk
1ml lactol lakning (i 6 liter)
Mäskning
Vatten
5g CaSO4
4g CaCl2
5ml lactol mäsk
1ml lactol lakning (i 6 liter)
Mäskning
66°C i 60min, 27 liter
77°C i 7min
Lakning
3 liter
Bryggning
60min kok, kylspiral, protafloc och jästnäring vid 15min
77°C i 7min
Lakning
3 liter
Bryggning
60min kok, kylspiral, protafloc och jästnäring vid 15min
Jäsning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar