2015-10-12

#58 Pale ale 4

Specifikation
Stil: Pale ale
Bryggd: 2015-09-06
På fat: 2015-09-14
Torrhumlad: 2015-09-14
OG: 1.054 (1.055)
FG: 1.012
ABV: 5.5%
IBU: 35
Mängd: 20,5liter

Malt
3.5kg Swaen Pale Ale (72%)
1.0kg Crisp Maris Otter (21%)
350g Gold Swaen Red (7%)

Humle
10g Mosaic 12%, 60min (15 IBU)
60g Mosaic 12% (0min) 15min steep/whirlpool (20 IBU)
100g Mosaic torrhumling 3dagar, i fat.

Jäst
1 liter förkultur WLP090 Omrörare, kyld och dekanterad

Vatten
4g CaSO4
1g MgSO4
3g CaCl2
2ml Lactol i mäsk

Mäskning
23liter, inmäsk 55,
55grader i 10min,
66grader i 60min
77grader utmäsk 10min

Lakning
8,7liter 78 gradigt vatten med 1ml lactol

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
Kyl på 18.6
2015-09-10 lossade temp prob, satte kyl på 21grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar