2016-03-24

#67 Pale ale 6

Specifikation
Stil: Pale ale
Bryggd: 2016-03-02
På fat: 2016-03-13
Torrhumlad: 2016-03-13
OG: 1.054 (1.055)
FG: 1.011
ABV: 5.7%
IBU: 35
Mängd: 20 liter i jäshink

Malt
3.5kg Best Pale Ale (72%)
1.0kg MarisOtter (21%)
350g Caraamber 70EBC (7%)

Humle
10g Magnum 10%, 60min (12 IBU)
60g Simcoe/Nuggetzilla 15% (0min) 15min steep/whirlpool (24 IBU)
100g Simcoe/Nuggetzilla torrhumling 3dagar, i fat, transfer till nytt fat.

Jäst
1.2 liter förkultur WLP090 Omrörare, kyld och dekanterad

Vatten
5g CaSO4 (2 i kok)
1g MgSO4
3g CaCl2
2ml Lactol i mäsk

Mäskning
23liter, inmäsk 55,
55grader i 10min,
66grader i 60min  #pH 5.43 efter 10min i detta steg
77grader utmäsk 10min

Lakning
8,5liter 78 gradigt vatten med 1ml lactol

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
Kyl på 18.2 3 dagar
FFT 6.1
Ph 4.64 efter torrhumling




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar