2013-01-20

Bryggning av BCS Programmers Elbow

Stil: Extra Special Bitter
Bryggd: 2013-01-05
Flaskad: 2013-01-26
OG: 1.055
FG: 1.017
ABV: 5.0%
IBU: 40
10 Liter

Malt
130g Crystal 80
60g Crystal 250
500g Pale (DME)
1 kg Extra pale (DME)

Humle
24,5g East Kent, Goldings 5,5%, 60min (40 IBU)
13,5g East Kent, Goldings 5,5% 0min (0 IBU)

Jäst
6g rehydrerad Safale S-04

Bryggning
Steeping av karamellmalt i ca 40minuter i 0,5l 70C vatten.

0min givan slängdes i med grytan på plattan, sedan flyttades gryta för kylning med kylspiral. Kylning gick på ca 10-12minuter.

Rehydrerad jäst, 6gram i 60ml ~35C uppkokt och avsvalnat vatten.

Jäsning
7 dagars jäsning i källaren 18C. 10 dagar i lägenhet, 21C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar