2013-03-29

BCS Dirty River Brown

Stil: American Brown Ale
Bryggd: 2013-03-29
Flaskad: 2013-04-13
OG: 1.050
FG: 1.013
ABV: 4.9%
IBU: 35
10 Liter

Malt
1,5kg Coopers Light (LME)
120g Crystal 80
120g Choklad malt (Carafa II)
60g Crystal 120
60g Melanoiden

Humle
10g Northern Brewer 10%, 60min (25 IBU)
15g Amarillo 10% 15min (10 IBU)
24g Amarillo 10% 0min (0 IBU)

Jäst
140ml slurry White Labs California Ale WLP001

Bryggning
Steep under omrörning av specialmalt i kastrull på spisen, ca 70°C i 40min. Protafloc vid 20min, jästnäring vid 10. Spädde med 0.5l kokande vatten eftersom vi kylt för hårt. Totalt 9.5 liter i jäshink.

Jäsning
Jäsning i källaren, ca 19°C.

Flaskning
Primad med 56g strösocker, 9 liter på flaska.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar