2014-04-24

#32 Kniv Kölsch

Specifikation
Stil: Kölsch
Bryggd: 2014-03-02
På fat: 2014-03-29
Lagring: 4 veckor i 4grader
OG: 1.047
FG: 1.010
ABV: 4.9%
IBU: 25
Mängd: 21 Liter

Malt
4kg Weyermann pilsner malt
150g Munich I

Humle
9g Magnum 14%, 60min (16 IBU)
30g Tettnag 2.3%, 60min (9 IBU)

Jäst
2liter förkultur på Wyeast 1007, German ale

Vatten
4g CaCl2

Mäskning
Inmäsk 26liter i 25grader, kvällen innan bryggning
90minuter 65 grader
15minuter 77 grader

Lakade med 4.8 liter 75gradigt vatten från vattenkokare.

Bryggning
Koktid 100minuter, humle vid 60, jästnäring, protafloc(x2) och kylspiral vid 10. Kylde till 14 grader

Jäsning
Kylen på 15 grader. Efter en vecka stegvis höjning upp mot 18. Efter 3 veckor, kallkrash, omtappning till fat och kall-lagring i en månad.
Ganska grumlig efter en månad i frysen

Efter ytterligare en månad (och jag gissar nära slutet på fatet)

1 kommentar: