2014-04-24

#33 Brain Freeze Cocktail

Recept till största delen inspirerat från Bertus Brewery. Även kikat en del på homebrew talks recept för Zombie Dust.

Specifikation
Stil: India Pale Ale
Bryggd: 2014-03-21
På fat: 2014-04-06
Torrhumlad: 2014-04-06
Torrhumlad: 2014-04-10
OG: 1.068 (1.064)
FG: 1.018
ABV: ~6.9%
IBU: 60
Mängd: 21liter

Malt
5.3kg Pale Ale
500g Munich I
250g Melanoiden
250g CaraMunich III

Humle
20g Magnum 14%, 60min (38 IBU)
40g Citra 15min
60g Citra 0min (15min steep)
20g Citra vid 80 grader (15min steep)

40g Citra torrhumling 1, 4 dagar
40g Citra torrhumling 2, 4 dagar

Jäst
2.5liter förkultur Wyeast 1318, London Ale III

Vatten
6g CaSO4
1g MgSO4
4g CaCl2

Mäskning
Mash in 52
62 i 40min
72 i 35min
77 i 15minuter
Mäskade med 23liter och lakade med 9.

Bryggning
80minuters kok, protafloc x2 vid 15, jästnäring och kylspiral vid 10. Efter kok, kylning till 80 grader, och 15minuters hopstand tillsammans med 20g Citra.

Jäsning
18grader 3 dagar, 19 1dag, 20 i två dagar, sedan rumstemperatur i en vecka. Hade gärna sett att den kom ner några punkter till, å andra sidan så var det ner till jästens medelattenuering. Längre mäsktid vid 62 nästa gång.

FFT: 1.016.

Fat/Flaskning
Fullt fat




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar