2014-06-22

#36 Triple A

Blev mer brun än amber, men tycker den blev helt OK för en skåprensare.

Specifikation
Stil: American Amber Ale
Bryggd: 2014-06-03
På fat: 2014-06-13
Torrhumlad: 2014-06-12
OG: 1.056 (1.059)
FG: 1.014
ABV: 5.5%
IBU: 50
Mängd: 22

Malt
4.5kg Pale ale malt (Viking)
500g Munich II
400g Crystal 150 (250 Caramunich III, 75g Crystal 100, 75g Crystal 200)
200g Dark crystal (200-400 EBC, Thomas Fawcett)
70g Carafa II spec

Humle
30g Magnum 14%, 60min
30g Cascade 15min
30g Centennial 0min (10 min steep)
30g Amarillo 0min (10 min steep)

11g columbus, 30g citra torrhumling 2014-06-12, 3 dagar

Jäst
1 paket rehydrerad US-05

Vatten
6g CaSO4
1g MgSO4
4g CaCl2

Mäskning
Inmäsk 65
67 grader i 75minuter
77 grader i 10minuter

Bryggning
Kok 60minuter, mixade upp Cascade och Centennial vid uppvägning, så 50/50 på om det blev som recept eller ej. Protafloc vid 20min, jästnäring och kylspiral vid 10. 0 minuters giva i, kylning till 85grader och sedan paus på 10minuter innan kylning mot 18 fortsatte.

Jäsning
2014-06-04 17.5
2014-06-06 18,5
2014-06-07 19,5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar