Stil: American Pale Ale
Bryggd: 2014-07-05
På fat: 2014-07-19
Torrhumlad: 2014-07-16
OG: 1.055 (1.055)
FG: 1.012
ABV: 5.6%
IBU: 40
Mängd: 22
Malt
3.5kg Pilsner malt (Weyerman)
1.5kg Maris otter (Brupak)
400g CaraRed (Brupak)
Humle
1.5kg Maris otter (Brupak)
400g CaraRed (Brupak)
Humle
15g Simcoe, 90min ~23IBU
15g Simcoe, 30min ~17IBU
30g Simcoe, 0min (10min hopstand 85grader, 50% 0min, 50% 85grader)
55g Simcoe torrhumling 3 dagar
15g Simcoe, 30min ~17IBU
30g Simcoe, 0min (10min hopstand 85grader, 50% 0min, 50% 85grader)
55g Simcoe torrhumling 3 dagar
Jäst
1 paket rehydrerad US-05
Vatten
7g CaSO4
1g MgSO4
3g CaCl2
Mäskning
Inmäskning 65.
75min, 67grader
10min 77grader
Vatten
7g CaSO4
1g MgSO4
3g CaCl2
Mäskning
Inmäskning 65.
75min, 67grader
10min 77grader
Bryggning
Kok 90minuter, kylsprial, protafloc samt jästnäring 10min. Pump av under kylning, tog ca 30minuter att kyla. Rejält varm dag och kallvattnet var 19 grader...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar