Stil: California Common
Bryggd: 2014-08-19
På fat: 2014-09-09
OG: 1.052 (1.051)
FG: 1.013
ABV: 4.8%
IBU: 36
Mängd: 22
Malt
4kg Pale ale malt
450g Munich I
250g Caramunich I
250g Caramunich III
55g Pale chocolate TF
Humle
450g Munich I
250g Caramunich I
250g Caramunich III
55g Pale chocolate TF
Humle
7g Magnum 15%, 60min (12 IBU)
20g Northern Brewer 5.8%, 60min (11 IBU)
20g Northern Brewer 5.8%, 60min (11 IBU)
40g Northern Brewer 5.8%, 15min (12 IBU)
40g Northern Brewer 5.8%, 1min (1 IBU)
Jäst
Wyeast 2112, stor starter, Cold pitch
Vatten
5g CaSO4
5g CaCl2
1g MgSO4
Övrigt
Kylspiral, jästnäring och protafloc vid 15min
Mäskning
Inmäskning 65,
66grader i 75minuter
utmäskning 77grader 10minuter
Vatten
5g CaSO4
5g CaCl2
1g MgSO4
Övrigt
Kylspiral, jästnäring och protafloc vid 15min
Mäskning
Inmäskning 65,
66grader i 75minuter
utmäskning 77grader 10minuter
Bryggning
Kok 65minuter, kylning tog en evighet. 21grader i kranen. :-(
Jäsning
Kylde till 21grader, in med jäshink i kylen i 3h innan jäst tillsattes (15.5 grader).
Kylde till 21grader, in med jäshink i kylen i 3h innan jäst tillsattes (15.5 grader).
16grader på kylen
FFT 6.3/1.013
FFT 6.3/1.013
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar