Stil: Dubbel IPA
Bryggd: 2015-03-08
På fat: 2015-03-16
Torrhumlad: 2015-03-12
Torrhumlad: 2015-03-16
OG: 1.081 (1.083)
FG: 1.013ABV: 9%
IBU: ?
Mängd: 20
Malt
3.2kg Muntons Maris Otter (46%)
3.2kg Avangard Pale Ale (46%)
0.5kg Socker (8%)
Humle
34g Apollo 18%, 90min
30g av varje: Amarillo Simcoe Chinook Equinox 15min
40g av varje: Citra, Cascade, Centennial 20min steep
Torrhumling med 100g Galaxy, 100g Nelson, första i slutet av jäsning i primär, andra i fat med lösa pellets, efter 4 dagar flytt till nytt fat.
30g av varje: Amarillo Simcoe Chinook Equinox 15min
40g av varje: Citra, Cascade, Centennial 20min steep
Torrhumling med 100g Galaxy, 100g Nelson, första i slutet av jäsning i primär, andra i fat med lösa pellets, efter 4 dagar flytt till nytt fat.
Jäst
WLP090, 3liters starter
Vatten
6g CaS04 (3 i mäsk, 3 i kok)
1g MgSO4
2g CaCl2
Mäskning
Inmäskning på 55
55grader i 10min
Vatten
6g CaS04 (3 i mäsk, 3 i kok)
1g MgSO4
2g CaCl2
Mäskning
Inmäskning på 55
55grader i 10min
64grader i 75min
77grader i 10min
Bryggning
Kok i 90minuter
77grader i 10min
Bryggning
Kok i 90minuter
Jäsning
Kyl på 18,6 grader första 4 dagar, i samband med torrhumling, höjde till 22.
Kyl på 18,6 grader första 4 dagar, i samband med torrhumling, höjde till 22.
Fat/Flaskning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar