2015-05-16

#51 Aprilbagge

Specifikation
Stil: Maibock
Bryggd: 2015-04-09
På fat: 2015-04-29
OG: 1.072 (1.070)
FG: 1.020
ABV: 6.8
IBU: 25
Mängd: 20

Malt
4.2kg Pilsner malt (66%)
2.2kg Munich malt (34%)

Humle
14g Warrior 16%, 90min (25 IBU)

Jäst
WLP833, 1 liter, 4liter starter

Vatten
2g CaSO4
4g CaCl2
2ml Lactol 80%

Mäskning
55grader 10min
69grader 90min
76grader 10min

Lakning
0.8ml Lactol i lakvatten

Bryggning
Kok 90minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
2015-04-09 9.5grader
2015-04-14 SG=1.035, påbörjar temperatur stegring  10.5grader
2015-04-19 17.5grader
2015-04-24 tempsänking 5grader per/24h -> 4grader
FFT 8.5brix

Fat
19liter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar