Stil: Schwarzbier
Bryggd: 2015-10-24
På fat: 2015-11-04
OG: 1.050 (1.052)
FG: 1.014
ABV: 4.8%
IBU: 27
Mängd: 21
Malt
3.5kg Pilsner (69%)
1kg Munich (20%)
240g Carafa II (4.8%)
180g Caramunich 2 (3.6%)
120g Carafa I (2.4%)
Humle
1kg Munich (20%)
240g Carafa II (4.8%)
180g Caramunich 2 (3.6%)
120g Carafa I (2.4%)
Humle
12g Warrior 15%, 60min (21 IBU)
30g Saaz 15min (6 IBU)
30g Saaz 15min (6 IBU)
Jäst
3dl 34/70 Slurry
Vatten
3ml Lactic
1g MgSO4
2g CaCl2
Mäskning
Vatten
3ml Lactic
1g MgSO4
2g CaCl2
Mäskning
Inmäsk 55
67grader 60min
76grader 10min
Pilsner och Munich vanlig mäskning, övrig malt tillsattes med 15min kvar av 67graders steget.
Lakning
10liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
67grader 60min
76grader 10min
Pilsner och Munich vanlig mäskning, övrig malt tillsattes med 15min kvar av 67graders steget.
Lakning
10liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Jäsning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar