2015-11-09

#61 chokladporter

Specifikation
Stil: -
Bryggd: 2015-10-30
På fat: 2015-11-09
OG: 1.067 (1.067)
FG: 1.020
ABV: 6.5%
IBU: 36
Mängd:23

Malt
4.2kg Pale ale malt (65%)
500g Munich (8%)
500g CaraMunich III (8%)
500g CaraAmber (8%)
400g Carafa Spec I (6%)
300g Carafa Spec II (5%)

Humle
23g warrior 15%, 60min (36 IBU)

Jäst
2 paket rehydrerad Nottingham

Vatten
23 liter i mäsk, 2ml lactol
2g MgSO4
5g CaCl2

Övrigt
250g Kung Markatta choklad vid kokslut

Mäskning
Inmäsk 55,
67grader i 60min,
76grader i 10min

Pale ale och munich mäskades själva först, Cara-malterna tillsattes med 15min kvar av 67min mäskning.

Lakning
11l vatten, 1ml lactol

Bryggning
60 min kok.

Jäsning
19 grader

Fat/Flaskning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar