2015-12-24

#64 pale ale 5

Specifikation
Stil: Pale ale
Bryggd: 2015-12-08
På fat: 2015-12-20
Torrhumlad: 2015-12-16
OG: 1.054 (1.055)
FG: 1.011
ABV: 5.6%
IBU: 42
Mängd: 20,5liter i jäshink

Malt
3.5kg Best Pale Ale (72%)
1.0kg Vienna (21%)
350g Caraamber 70EBC (7%)

Humle
10g Columbus 15%, 60min (18 IBU)
55g Columbus 15% (0min) 15min steep/whirlpool (24 IBU)
100g Columbus torrhumling 3dagar, i fat, transfer till nytt fat.

Jäst
1 liter förkultur WLP090 Omrörare, kyld och dekanterad

Vatten
4g CaSO4
1g MgSO4
3g CaCl2
2ml Lactol i mäsk

Mäskning
23liter, inmäsk 55,
55grader i 10min,
66grader i 60min
77grader utmäsk 10min

Lakning
8,7liter 78 gradigt vatten med 1ml lactol

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
Kyl på 18.6





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar