Specifikation
Stil: Helles
Bryggd: 2016-04-13
På fat: 2016-04-26
OG: 1.051 (1.049)
FG: 1.013
ABV: 5%
IBU: 17
Mängd: 31.5 (32)
Malt
Lakning
14liter + ca 5liter från ovan i gamla kylväskan
1ml lactol
Bryggning
preboil sg 1.046 pH 5.36
Bryggd: 2016-04-13
På fat: 2016-04-26
OG: 1.051 (1.049)
FG: 1.013
ABV: 5%
IBU: 17
Mängd: 31.5 (32)
Malt
5,5kg Pilsner (85%)
0,8kg Munich (12%)
Humle
0,8kg Munich (12%)
0.13kg Aromatic (2%)
0,07kg Carapils (1%)
20g Magnum 10%, 60min (17 IBU)
Jäst
2 paket S-189
2 paket 34/70
2 paket 34/70
ej rehydrerat
12°C
Vatten
3ml lactol i mäsk
2g CaSO4
5g CaCl2
Mäskning
12°C
Vatten
3ml lactol i mäsk
2g CaSO4
5g CaCl2
Mäskning
Inmäsk 55, 30 liter -> tappade av ca 5liter för att få plats
Inmäsk endast med basmalter, 10min
35min 63 grader -pH 5.41
25min 72 grader
10min 77 grader
Inmäsk endast med basmalter, 10min
35min 63 grader -pH 5.41
25min 72 grader
10min 77 grader
Lakning
14liter + ca 5liter från ovan i gamla kylväskan
1ml lactol
preboil sg 1.046 pH 5.36
Jäsning
18.7kg S-189
19.8kg 34/70
19.8kg 34/70
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar