2016-07-31

#70 Barely Whine

Specifikation
Stil: Barley wine
Bryggd: 2016-05-05
Sekundär: 2016-05-15
Flaskad: 2016-06-07
OG: 1.100 (1.110)
FG: 1.012?
ABV: 12%
IBU: 70
Mängd: 12

Malt
6.2kg Muntons Maris Otter (100%)

Humle
20g Magnum 10%, 60min (31 IBU)
25g Challenger 7% 30min (22 IBU)
25g Challenger 7% 10min (10 IBU)
25g East Kent Goldings 7% 10min (7 IBU)

Jäst
WLP013, 2liter förkultur, dekanterad

Vatten
2g CaSO4
5g CaCl2
2.5ml Lactol

Mäskning
Inmäskning på 55C med 6.2kg malt, 18 liter vatten.
64C i 45min pH 5.6 efter 5min, tillsatte 1ml lacto, 10min senare pH = 5.45
67C i 30min
Utmäskning 77C i 10min

Lakning
5.5l

Bryggning
120min kok,

Jäsning
Kyl på 19.5, syresatt med 90min pump

Flaskning
11 liter flaskat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar