2016-09-12

#76 pale 7

Specifikation
Stil: Pale ale
Bryggd: 2016-09-03
På fat: 2016-09-12
Torrhumlad: 2016-09-08
OG: 1.050 (1.056)
FG: 1.012
ABV: 5.2%
IBU: 36
Mängd: 21liter

Malt
3.8kg Best malz pilsner (75%)
1.0kg Fawcett spring malt (20%)
250g Best cara Amber  (5%)

Humle
10g Magnum 10% 60min (13 IBU)
40g Azacca 10% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
40g Equinox 13% (0min) 15min steep/whirlpool (11 IBU)
130g Azacca/Equinox torrhumling 4dagar, i fat, spunding.

Jäst
1.2 liter förkultur WLP090. Uppodlad från 20160524. Omrörare, dekanterad

Vatten
32liter, förkokt
3g CaSO4
4g CaCl2
1g SMB
2ml Lactol i mäsk

Mäskning
28liter, inmäsk 66
66grader i 60min
77grader utmäsk 10min

Lakning
4liter lakning

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
Kyl på 18.6





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar