Stil: Vienna Lager
Bryggd: 2016-11-17
På fat: 2016-11-27
OG: 1.052 (1.048)
FG: 1.014
ABV: 5%
IBU: 22
Mängd: 20.5 (20)
Malt
4,7kg Vienna malt Best Malz
Humle
Humle
13g Magnum 10%, 60min (22 IBU)
Jäst
2 paket S-189
Vatten
5g CaSO4
6g CaCl2
2ml lactol i mäsk, 0.6ml i lakvatten
Mäskning
Inmäsk 25liter, 54ºC
35min , 63ºC -pH 5.42, ytterligare 2ml lactol
tog 1.3 liter tunn mäsk, värmde till 70, höll 10min. Kok i 20min.
25min , 72ºC
tog 1.2 liter tunn mäsk, kokades under 25min
Utmäsk 77ºC, 10min
Vatten
5g CaSO4
6g CaCl2
2ml lactol i mäsk, 0.6ml i lakvatten
Mäskning
Inmäsk 25liter, 54ºC
35min , 63ºC -pH 5.42, ytterligare 2ml lactol
tog 1.3 liter tunn mäsk, värmde till 70, höll 10min. Kok i 20min.
25min , 72ºC
tog 1.2 liter tunn mäsk, kokades under 25min
Utmäsk 77ºC, 10min
Lakning
6liter
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc vid 20, jästnäring och kylspiral vid 10.
Jäsning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar