2017-05-16

#88 Red X

Specifikation
Stil: Red IPA
Bryggd: 2017-04-20
Torrhumlad: 2017-04-25
På fat: 2017-04-30
OG: 1.072 (1.070)
FG: 1.016
ABV: 7.7%
IBU: 65
Mängd: 20 (20)

Malt
6.3kg Red X
300g Socker

Humle
20g Perle 5%, 60min (10 IBU)
75g Columbus 15min hopstand (25 IBU)
75g Simcoe 15min hopstand (25 IBU)

Torrhumling 4dagar, 75g av vardera: Amarillo, Cascade, Simcoe

Jäst
WLP090
20160921
20170109
20170417  2liters förkultur

Vatten
3ml Lactic
5g CaSO4
6g CaCl2

Mäskning
Inmäsk 53 7min, 26liter
64grader 50min  +5min pH 5.17
72 grader 15min
77 grader 7min

Lakning
6liter 1ml lactol

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
Kyl på 17,2grader, steagdes upp allt eftersom jäsningen lugnade ner sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar