2017-05-16

#87 pils

Specifikation
Stil: Pilsner
Bryggd: 2017-03-29
På fat: 2017-04-10
OG: 1.051 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 5.2%
IBU: 35
Mängd: 20 (20)

Malt
4.1kg Best Pilsner (85%)
400g Munich (8.5%)
200g Chit (6.5%)

Humle
19g Magnum 10%, 60min (23 IBU)
10g Hallertau mittelfruh 4% (5 IBU)
20g Hallertau 10min (6 IBU)
70g Hallertau 2 min (3 IBU)

Jäst
S-189, 2 paket, i 3liter vört i jäshink i 15min i ca 20C medan kylning av resten av vört fortgick.

Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.8g SMB

Mäskning
Inmäsk 53 7min, 25liter  1215
65grader 50min
1235 - pH 5.43   ytterligare 2ml lactol
1250 - ph 5.31
70 grader 15min
76 grader 7min
1400-

Lakning
6liter 1ml lactol

Bryggning
kokstart 1430, 1.043SG
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Kokslut 1530
Kylslut 1610

Jäsning
2 paket S-189 ner i 3liter 20gradig vört, under tiden kyls resten ner till 11C.

kyl på 11.5grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar