Stil: Pilsner
Bryggd: 2017-03-29
På fat: 2017-04-10
OG: 1.051 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 5.2%
IBU: 35
Mängd: 20 (20)
Malt
4.1kg Best Pilsner (85%)
400g Munich (8.5%)
200g Chit (6.5%)
Humle
400g Munich (8.5%)
200g Chit (6.5%)
Humle
19g Magnum 10%, 60min (23 IBU)
10g Hallertau mittelfruh 4% (5 IBU)
20g Hallertau 10min (6 IBU)
70g Hallertau 2 min (3 IBU)
10g Hallertau mittelfruh 4% (5 IBU)
20g Hallertau 10min (6 IBU)
70g Hallertau 2 min (3 IBU)
Jäst
S-189, 2 paket, i 3liter vört i jäshink i 15min i ca 20C medan kylning av resten av vört fortgick.
Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.8g SMB
Mäskning
Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.8g SMB
Mäskning
Inmäsk 53 7min, 25liter 1215
65grader 50min
1235 - pH 5.43 ytterligare 2ml lactol
1250 - ph 5.31
70 grader 15min
76 grader 7min
1400-
Lakning
6liter 1ml lactol
Bryggning
kokstart 1430, 1.043SG
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Kokslut 1530
Kylslut 1610
65grader 50min
1235 - pH 5.43 ytterligare 2ml lactol
1250 - ph 5.31
70 grader 15min
76 grader 7min
1400-
Lakning
6liter 1ml lactol
Bryggning
kokstart 1430, 1.043SG
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Kokslut 1530
Kylslut 1610
Jäsning
2 paket S-189 ner i 3liter 20gradig vört, under tiden kyls resten ner till 11C.
2 paket S-189 ner i 3liter 20gradig vört, under tiden kyls resten ner till 11C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar