2017-08-14

#94 Mild mild mild

Specifikation
Stil: Dark Mild
Bryggd: 2017-08-22
På fat: 2016-08-29
OG: 1.035 (1.036)
FG: 1.013
ABV: 3%
IBU: 17
Mängd: 22 (21)

Malt
2.8kg Maris Otter (83%)
200g Cara malt Fawcett (6%)
200g Dark Crystal Fawcett (6%)
180g Pale Chocolate Fawcett (5%)

Humle
12g Magnum 10%, 60min (17 IBU)

Jäst
1275 Thames valley (30 mars), 1,0 liters förkultur (0.5 sparas)

Vatten
30liter
5g CaSO4
5g CaCl2
5ml lactol
Ca: 104ppm
Cl: 94ppm
SO4: 118ppm

Mäskning
70grader 60min
pH 5.05 efter 10minuter,
efter 20 minuter tillsatte 2g NaHCO3
77grader 7min
pH slut av mäsk 5.3

Bryggning
Kok 75min

Jäsning
19 grader på  kylen


Fat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar