2017-09-08

#92 Helles

Specifikation
Stil: Helles
Bryggd: 2017-07-05
På fat: 2017-07-19
OG: 1.048 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 4.9%
IBU: 21
Mängd: 20 (20)

Malt
4.2kg Best Pilsner 90%
0.3kg Carapils 6%
0.2kg Carahell 4%

Humle
16g Magnum 10%, 60min (21 IBU)

Jäst
2308 Munich Lager, 2,3 liter förkultur

Vatten
5ml Lactic, 27 liter
3g CaSO4
4g CaCl2
0.7g SMB

Mäskning
Inmäsk 53 7min, 25liter
62grader 30min  pH 5.23 efter 15min, lyckades dock mäta 5.43, och tillsatte ytterligare 2ml lactol
72 grader 45min
76 grader 7min

Lakning
4liter 1ml lactol

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
1 rör Clarityferm

kyl på 11grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar