Stil: Helles
Bryggd: 2017-07-05
På fat: 2017-07-19
OG: 1.048 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 4.9%
IBU: 21
Mängd: 20 (20)
Malt
4.2kg Best Pilsner 90%
0.3kg Carapils 6%
0.2kg Carahell 4%
Humle
0.3kg Carapils 6%
0.2kg Carahell 4%
Humle
16g Magnum 10%, 60min (21 IBU)
Jäst
2308 Munich Lager, 2,3 liter förkultur
Vatten
5ml Lactic, 27 liter
3g CaSO4
4g CaCl2
0.7g SMB
Mäskning
Vatten
5ml Lactic, 27 liter
3g CaSO4
4g CaCl2
0.7g SMB
Mäskning
Inmäsk 53 7min, 25liter
62grader 30min pH 5.23 efter 15min, lyckades dock mäta 5.43, och tillsatte ytterligare 2ml lactol
72 grader 45min
76 grader 7min
Lakning
4liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
kyl på 11grader62grader 30min pH 5.23 efter 15min, lyckades dock mäta 5.43, och tillsatte ytterligare 2ml lactol
72 grader 45min
76 grader 7min
Lakning
4liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar