Specifikation
Stil: Modern lagerBryggd: 2017-09-21
På fat: 2017-10-03
Torrhumlad: 2017-09-29
OG: 1.053 (1.055)
FG: 1.014
ABV: 5.2 %
IBU: 30
Mängd: 21liter
Malt
3,8kg Best malz pilsner (75%)
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber (5%)
Humle
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber (5%)
Humle
5g Magnum 10% 60min (6 IBU)
35g Simcoe 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
35g Simcoe 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
35g Cascade 8% (0min) 15min steep/whirlpool (10 IBU)
Jäst
2,3liters förkultur på 2308 från 17e juli.
Vatten
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
5ml Lactol i mäsk
Mäskning
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
5ml Lactol i mäsk
Mäskning
25liter, inmäsk 66
66grader i 60min pH 5.40 efter 15min.
77grader utmäsk 10min
Lakning
7liter lakning
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
1048 preboil
66grader i 60min pH 5.40 efter 15min.
77grader utmäsk 10min
Lakning
7liter lakning
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
1048 preboil
Jäsning
Kyl på 11
Kyl på 11
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar