2017-12-11

#96 APL2

Specifikation
Stil: Modern lager
Bryggd: 2017-09-21
På fat: 2017-10-03
Torrhumlad: 2017-09-29
OG: 1.053 (1.055)
FG: 1.014
ABV: 5.2 %
IBU: 30
Mängd: 21liter

Malt
3,8kg Best malz pilsner (75%)
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best cara Amber  (5%)

Humle
5g Magnum 10% 60min (6 IBU)
35g Simcoe 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
35g Cascade 8% (0min) 15min steep/whirlpool (10 IBU)
120g Simcoe/Chinook torrhumling 4dagar, i fat, spunding.

Jäst
2,3liters förkultur på 2308 från 17e juli.

Vatten
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
5ml Lactol i mäsk

Mäskning
25liter, inmäsk 66
66grader i 60min   pH 5.40 efter 15min.
77grader utmäsk 10min

Lakning
7liter lakning

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
1048 preboil

Jäsning
Kyl på 11



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar