2017-12-15

#91 old ale

Specifikation
Stil: Old ale
Bryggd: 2017-06-07
På fat: 2017-06-29
Flaskning1 2017-09-14
Flaskning2 2017-09-29
OG: 1.085 (1.089)
FG: 1.017
ABV: 8.8%
IBU: 43
Mängd: 19 (18)

Malt
5.3kg Maris otter (85%)
700g Munich (10%)
400g Flaked oats (5%)
400g Medium crystal (5%) (Ej i mäskning)
300g mörkt muscavado
200g demerra rörsocker
30g pale chocolate för färg

Humle
30g Magnum 10%, 60min (35 IBU)
30g Bramling cross 7% 10min (8 IBU)

Jäst
2L förkultur ESB 1968

Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2

Mäskning
Inmäsk, 24liter
66grader 75min
76 grader 7min

Lakning
5liter 1ml lactol

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc vid 20 jästnäring+humle vid 10min.

Jäsning
Kylen på 18grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar