Stil: Old ale
Bryggd: 2017-06-07
På fat: 2017-06-29
Flaskning1 2017-09-14
Flaskning2 2017-09-29
OG: 1.085 (1.089)
FG: 1.017
ABV: 8.8%
IBU: 43
Mängd: 19 (18)
Malt
OG: 1.085 (1.089)
FG: 1.017
ABV: 8.8%
IBU: 43
Mängd: 19 (18)
Malt
5.3kg Maris otter (85%)
700g Munich (10%)
400g Flaked oats (5%)
400g Medium crystal (5%) (Ej i mäskning)
300g mörkt muscavado
200g demerra rörsocker
30g pale chocolate för färg
Humle
700g Munich (10%)
400g Flaked oats (5%)
400g Medium crystal (5%) (Ej i mäskning)
300g mörkt muscavado
200g demerra rörsocker
30g pale chocolate för färg
Humle
30g Magnum 10%, 60min (35 IBU)
30g Bramling cross 7% 10min (8 IBU)
30g Bramling cross 7% 10min (8 IBU)
Jäst
2L förkultur ESB 1968
Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
Mäskning
Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
Mäskning
Inmäsk, 24liter
66grader 75min
76 grader 7min
Lakning
5liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc vid 20 jästnäring+humle vid 10min.
66grader 75min
76 grader 7min
Lakning
5liter 1ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc vid 20 jästnäring+humle vid 10min.
Jäsning
Kylen på 18grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar