2018-06-07

#104 Dunkel

Specifikation
Stil: Dunkel
Bryggd: 2018-02-17
På fat: 2018-03-05
OG: 1.053 (1.052)
FG: 1.016
ABV: 4.9%
IBU: 20
Mängd: 20 (20)
pH:

Malt
5kg Bestmalz munich dark (97%)
150g Carafa II (3%)

Humle
16g Magnum 10%, 60min (20 IBU)

Jäst
German bock, 2dl tjock slurry från #102.

Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.5g SMB

Mäskning
Inmäsk 62 grader, 27liter
62grader 30min
72grader 30min
76 grader 7min

Lakning
3liter 0.5ml lactol

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
10 grader



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar