Stil: Dunkel
Bryggd: 2018-02-17
På fat: 2018-03-05
OG: 1.053 (1.052)
FG: 1.016
ABV: 4.9%
IBU: 20
Mängd: 20 (20)
pH:
Malt
5kg Bestmalz munich dark (97%)
150g Carafa II (3%)
Humle
150g Carafa II (3%)
Humle
16g Magnum 10%, 60min (20 IBU)
Jäst
German bock, 2dl tjock slurry från #102.
German bock, 2dl tjock slurry från #102.
Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.5g SMB
Mäskning
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
0.5g SMB
Mäskning
Inmäsk 62 grader, 27liter
62grader 30min
72grader 30min
76 grader 7min
Lakning
3liter 0.5ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
62grader 30min
72grader 30min
76 grader 7min
Lakning
3liter 0.5ml lactol
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Jäsning
10 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar