2018-06-11

#108 Folk Ale Brown

Specifikation
Stil: Folk Ale Brown
Bryggd: 2018-05-23
På fat: 2018-06-03
OG: 1.035 (1.035)
FG: 1.010
ABV: 3.3%
IBU: 24
Mängd: 19.5 (20)

Malt
2.5kg Maris Otter (76%)
500g Brown (15%)
300g Medium Crystal (9%)

Humle
100g Centennial 10min flameout 85C

Jäst
11g  S-04

Vatten
4ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2

Mäskning
Inmäsk 69 grader, 25liter
69grader 40min
77 grader 7min

Lakning
5liter 1ml lactol

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
kyl på 17.5grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar