2018-06-25

#106 Weiss/Hopfen

Specifikation
Stil: Weizen, sydtysk typ
Bryggd: 2018-03-22
Weiss flaskad: 2018-04-01
Torrhumlad på fat: 2018-04-01
På fat: 2018-04-04
OG: 1.048 (1.050)
FG: 1.011
ABV: 5%
IBU: 13
Mängd: 20

Malt
2.4kg Castle Pilsner malt(50%)
2.4kg Best Vete malt(50%)

Humle
10g Magnum 11%, 60min (13 IBU)

Jäst
Wyeast 3068, 1.1liter förkultur, dekanterad

Vatten
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB

Mäskning
31liter vatten, 6ml lactol
45 Feurulic acid rest 15min  pH 5.26 efter 15min
68 grader 60min
76 grader 10min

Bryggning
60min kok, Protafloc och jästnäring vid 15min

Jäsning
18C

Fat/Flaskning


Fullt fat
Flaskade 18 33cl flaskor, priming 1st Cooper drop (3g) i varje flaska.
Till fat (ca 12l) tillsattes 100g Citra. Torrhumling x dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar