2018-06-20

#105 APL3

Specifikation
Stil: Modern lager
Bryggd: 2018-03-10
På fat: 2018-03-24
Torrhumlad: 2018-03-18
OG: 1.053 (1.053)
FG: 1.013
ABV: 5,2 %
IBU: 30
Mängd: 20liter

Malt
3,8kg Castle malting pilsner (75%)
1.0kg Maris Otter (20%)
250g Best Cara Amber  (5%)

Humle
7g Magnum 10% 60min (9 IBU)
35g Simcoe 13% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (12 IBU)
35g Chinook 13% (0min) 15min steep/whirlpool (12 IBU)
130g Simcoe/Chinook torrhumling 4dagar, i fat, spunding.

Jäst
2 paket 34/70

Vatten
32liter
3g CaSO4
5g CaCl2
0.4g SMB
6ml Lactol i mäsk

Mäskning
27liter, inmäsk 66
66grader i 60min   pH 5.30 efter 30min.
77grader utmäsk 7min

Lakning
5liter lakning

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
FFT Brix
Kyl på 10.5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar