2019-05-19

#119 weiss

Specifikation
Stil: Weizen, sydtysk typ
Bryggd: 2019-03-01
Weiss flaskad: 2019-03-11
På fat: 2019-03-11
OG: 1.047 (1.048)
FG: 1.009
ABV: 5.2%
IBU: 13
Mängd: 20 (20)

Malt
2.5kg Castle Pilsner malt(50%)
2.5kg Castle Vete malt(50%)

Humle
10g Magnum 11%, 60min (13 IBU)

Jäst
Wyeast 3068, 1.1liter förkultur

Vatten
3g CaSO4
5g CaCl2
0.3g SMB
5ml lactol efter feurulsyrarast

Mäskning
27liter vatten,
45C Feurulic 15min
69C grader 45min  ->   5ml lactol
72C 15min
77C grader 7min

Bryggning
60min kok, Protafloc och jästnäring vid 15min

Jäsning
18C

Fat/Flaskning
Fullt fat
2.5l speise.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar