Stil: Maibock
Bryggd: 2019-07-16
På fat: 2019-07-28
OG: 1.063 (1.065)
FG: 1.014
ABV: 6.5%
IBU: 28
Mängd: 20 (20)
Malt
3.4kg Pilsner (56.7%)
1.5kg Vienna (25%)
750g Munich (12.5%)
350g Aromatic (5.8%)
Humle
25g Magnum 10%, 60min (27 IBU)
15g Tettnag 5min (1 IBU)
15g Tettnag 0min (0 IBU) @33C...
15g Tettnag 5min (1 IBU)
15g Tettnag 0min (0 IBU) @33C...
Jäst
WLP833 från #121
WLP833 från #121
Vatten
5ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2
Mäskning
Inmäsk 62 grader, 26liter
62 grader 40min
72 grader 20min
77 grader 7min
Lakning
2liter
Bryggning
27 liter före kok. 1.055- Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
62 grader 40min
72 grader 20min
77 grader 7min
Lakning
2liter
Bryggning
27 liter före kok. 1.055- Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.
Jäsning
kyl på 11grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar