2019-10-21

#122 Maibock

Specifikation
Stil: Maibock
Bryggd: 2019-07-16
På fat: 2019-07-28
OG: 1.063 (1.065)
FG: 1.014
ABV: 6.5%
IBU: 28
Mängd: 20 (20)

Malt
3.4kg Pilsner (56.7%)
1.5kg Vienna (25%)
750g Munich (12.5%)
350g Aromatic (5.8%)

Humle
25g Magnum 10%, 60min (27 IBU)
15g Tettnag 5min (1 IBU)
15g Tettnag 0min (0 IBU) @33C...

Jäst
WLP833 från #121

Vatten
5ml Lactic
3g CaSO4
4g CaCl2

Mäskning
Inmäsk 62 grader, 26liter
62 grader 40min
72 grader 20min
77 grader 7min

Lakning
2liter

Bryggning
27 liter före kok. 1.055- Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
kyl på 11grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar