Stil: Imperial Stout
Bryggd: 2019-08-15
Torrhumlad: 2019-08-18
På fat: 2019-08-22
OG: 1.090 (1.095)
FG: 1.030
ABV: 8%
IBU: 66
Mängd: 21 (20)
Malt
3.5kg Crisp Maris Otter + 2.4kg light flytande maltextrakt (74% basmalt)
1.8kg Crisp Brown (18%)
1.8kg Crisp Brown (18%)
900g Crisp Black (9.5%)
Humle
Humle
45g Magnum 11%, 60min (39 IBU)
100g Hallertau mittelfruh 30min (27 IBU)
100g Fuggle torrhumling 4 dagar
100g Hallertau mittelfruh 30min (27 IBU)
100g Fuggle torrhumling 4 dagar
Jäst
Skare från #121
Vatten
6g CaSO4
10g CaCl2
0.3g SMB
Mäskning
Vatten
6g CaSO4
10g CaCl2
0.3g SMB
Mäskning
Inmäsk 66, 45min, 25liter
72C i 15min
Efter 45 min@66, tillsatt Black
utsmäsk 77C
Lakning
6,5liter
Bryggning
Kok 63minuter, protafloc vid 15min. 6g jästnäring
72C i 15min
Efter 45 min@66, tillsatt Black
utsmäsk 77C
Lakning
6,5liter
Bryggning
Kok 63minuter, protafloc vid 15min. 6g jästnäring
Jäsning
Pitch vid 27
https://barclayperkins.blogspot.com/2012/02/lets-brew-wednesday-1914-courage.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar