2019-10-24

#125 Table Stout

Specifikation
Stil: 1944 Barclay Perkins London Stout 

Bryggd: 2019-09-27
Torrhumlad: 2019-09-29
På fat: 2019-10-01
OG: 1.034 (1.035)
FG: 1.011
ABV: 3.0%
IBU: 25
Mängd: 20 (20)

Malt
1.6kg maris otter
400g crisp amber malt
200g crisp brown malt
200g crisp light crystal
400g roasted barley
400g mörkt muscavado socker

Humle
28g Fuggles 4% 15IBU 60min
22g Fuggles 4% 10IBU 30min
30g East Kent dry hop 3dagar

Jäst
WLP002, 0.5 liter förkultur dagen innan.

Vatten
3g CaSO4
4g CaCl2
0.3g SMB

Mäskning
Inmäsk 62 grader, 28liter
65grader 60min
77 grader 7min

Lakning
3liter

Bryggning
Kok 60minuter, protafloc + jästnäring vid 15min.

Jäsning
kyl på 18.0grader

1944 Barclay Perkins BS
mild malt 6.00 lb 59.26%
brown malt 0.50 lb 4.94%
amber malt 1.00 lb 9.88%
crystal malt 60 L 0.50 lb 4.94%
roast barley 1.00 lb 9.88%
No. 3 invert sugar 1.00 lb 9.88%
caramel 1000 SRM 0.125 lb 1.23%

1944 Barclay Perkins London Stout
mild malt 4.00 lb 49.23%
brown malt 0.50 lb 6.15%
amber malt 1.00 lb 12.31%
crystal malt 60 L 0.50 lb 6.15%
roast barley 1.00 lb 12.31%
No. 3 invert sugar 1.00 lb 12.31%
caramel 1000 SRM 0.125 lb 1.54%
https://barclayperkins.blogspot.com/2019/07/lets-brew-1944-barclay-perkins-london.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar