2019-10-23

#124 Pale ale 12

Specifikation
Stil: Pale ale
Bryggd: 2019-09-12
På fat: 2019-09-24
Torrhumlad: 2019-09-20
OG: 1.054 (1.055)
FG: 1.019
ABV: 4,7%
IBU: ~38
Mängd: 21 (20)

Malt
4kg Castle Pale ale (76%)
1kg Crisp Maris otter (19%)
260g Crisp Amber (5%)

Humle
9g Magnum 10% 60min (10 IBU)
40g Nelson 11% (0min) 15min steep/whirlpool @85C (10 IBU)
30g Mosaic 22% (0min) 15min steep/whirlpool @85C (18 IBU)

---60g Citra 22%, 40g nelson torrhumling 4dagar, i fat, spunding 0.8bar. Kallkrash 2 dagar.
1g Ascorbinsyra

Jäst
Imperial yeast A20 förkultur 2019-02-21 1,5 liter (0.5 liter sparas)

Vatten
5g CaSO4
4g CaCl2
5ml lactol mäsk
1ml lactol lakning (i 6 liter)

Mäskning
66°C i 60min, 27 liter
77°C i 7min

Lakning
3 liter

Bryggning
60min kok, kylspiral, protafloc och jästnäring vid 15min

Jäsning
Kyl på 19.5°C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar