2013-08-10

Dirty river 2.0

Specifikation
Stil: American Brown Ale
Bryggd: 2013-07-04
Flaskad: 2013-08-01
OG: 1.058
FG: 1.014
ABV: 5.8%
IBU: 50
10,5 Liter

Malt
2,5kg Pale ale malt
120g Pale Crystal (60)
120g Choklad malt (Carafa spec II)
60g Caramunich II (120)
60g Melanoiden
60g Syramalt

Humle
8g Magnum 12%, 60min (30 IBU)
15g Amarillo 10% 15min (10 IBU)
10g Columbus 14% 15min (10 IBU)
24g Amarillo 10% 0min (0 IBU)

Jäst
11g rehydrerad US-05

Mäskning
8 liter 73gradigt vatten -> 67.5grader. pH = 5.2. Efter 30min 64.7 grader? 1liter kokande -> 68 grader? Kanske låg termometer mot kanten? Efter en timme 67 grader.

Lakning
Första lakningen som stoppat helt, redan vid recirkulering gick det väldigt långsamt och efter 10 minuter var det helt stopp. Provade först att bara röra om och recirkulera igen, men stopp en gång till. Googlade lite snabbt, ah, blåsa i slangen. Testade och recirkulerade ca 1liter, sedan flöt det på. 6 liter från första och 8 liter från andra tappningen.

Bryggning
Glömde inga ingredienser den här gången! Efter kok så kopplade jag in kylare och kylde till ca 90 grader, gjorde ett "hop-stand" i 10 minuter innan kylning. Tog ca 10minuter till 24grader.

Jäsning
Första dygnet 19-20. Dygn tre, ca 21 grader. Efter en vecka, rumstemperatur 24-27 tills flaskning.

Flaskning
10 liter på flaska. Kolsyrad med 70g socker för ~2.5 vol CO2 vid 26 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar