2013-09-05

Late malt potty

Namnet kom sig av att vi nästan glömde ha i spraymalten, samt att vi använde en potta att lägga de använda humlefiltren i.

Specifikation
Stil: American pale ale
Bryggd: 2013-08-14
På fat: 2013-08-26
OG: 1.049
FG: 1.010
ABV: 5.1%
IBU: 36
17 Liter

Malt
1.5kg Coopers light (LME)
1kg Extra pale (DME) (5min)
200g Caramunic II
200g Melanoiden

Humle
15g Magnum 14%, 60min (29 IBU)
10g Centennial 10% 10min (3 IBU)
10g Columbus 14% 10min (4 IBU)
15g Centennial 10% 0min (0 IBU)
15g Columbus 14% 0min (0 IBU)

Jäst
Förkultur White Labs WLP007

Bryggning
Steep under omrörning av specialmalt i kastrull på spisen, ca 70°C i 30min. Det var mycket nära att vi missade att ha i torrmaltextraktet på slutet, kom på det när vi skulle mäta OG av kok innan kylning. Hade i maltextraktet samtidigt som vi gjorde 10 minuters "hop stand" innan kylning påbörjades.

Jäsning
2 dygn 19 grader, 2 dygn 19.5 gradeer, 1 dygn 20 grader och sedan rumstemperatur i en vecka.

Flaskning
Nej, 16 liter på fat



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar