Specifikation
Stil: American pale ale
Bryggd: 2013-08-14
På fat: 2013-08-26
OG: 1.049
FG: 1.010
ABV: 5.1%
IBU: 36
17 Liter
Malt
1.5kg Coopers light (LME)
1kg Extra pale (DME) (5min)
200g Caramunic II
200g Melanoiden
Humle
1kg Extra pale (DME) (5min)
200g Caramunic II
200g Melanoiden
Humle
15g Magnum 14%, 60min (29 IBU)
10g Centennial 10% 10min (3 IBU)
10g Columbus 14% 10min (4 IBU)
10g Centennial 10% 10min (3 IBU)
10g Columbus 14% 10min (4 IBU)
15g Centennial 10% 0min (0 IBU)
15g Columbus 14% 0min (0 IBU)
15g Columbus 14% 0min (0 IBU)
Jäst
Förkultur White Labs WLP007
Bryggning
Steep under omrörning av specialmalt i kastrull på spisen, ca 70°C i 30min. Det var mycket nära att vi missade att ha i torrmaltextraktet på slutet, kom på det när vi skulle mäta OG av kok innan kylning. Hade i maltextraktet samtidigt som vi gjorde 10 minuters "hop stand" innan kylning påbörjades.
Jäsning
2 dygn 19 grader, 2 dygn 19.5 gradeer, 1 dygn 20 grader och sedan rumstemperatur i en vecka.
Flaskning
Nej, 16 liter på fat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar