Specifikation
Stil: Spice, Herb, or Vegetable Beer
Bryggd: 2013-10-12
På fat: 2013-10-22
På flaska: 2013-11-01
OG: 1.068
FG: 1.016
ABV: 6,9%
IBU: 36
OG: 1.068
FG: 1.016
ABV: 6,9%
IBU: 36
I jäshink: 21 liter
På fat: 18 liter
Malt
Malt
3kg Extra light (DME)
500g Muntons medium (DME)
500g Crystal 70
500g Crystal 200
350g Carafa Spec II
500g Muntons medium (DME)
500g Crystal 70
500g Crystal 200
350g Carafa Spec II
250g Carafa Spec III
Humle
15g Nugget 13%, 60min (21 IBU)
30g Fuggle 5%, 60min (15 IBU)
Övrigt
200g Ögon kakao 0min
17ml Hasselnötsexktrakt (Prestige liköressence)
30g Fuggle 5%, 60min (15 IBU)
Övrigt
200g Ögon kakao 0min
17ml Hasselnötsexktrakt (Prestige liköressence)
Jäst
200ml ganska lös Nottingham slurry
Bryggning
Steep under omrörning av specialmalt i kastrull på spisen, ca 70°C i 40 minuter. Kokade med hälften av extraktet från start och hade i ca 1,5kg sista 5minutrarna och kakaon när vi stängt av plattan, det blev ganska geggigt.
Steep under omrörning av specialmalt i kastrull på spisen, ca 70°C i 40 minuter. Kokade med hälften av extraktet från start och hade i ca 1,5kg sista 5minutrarna och kakaon när vi stängt av plattan, det blev ganska geggigt.
Jäsning
Start på 17 grader, höjde mot 18 när jäsning kommit igång. Väldigt låg aktivitet efter 4 dagar, höjde till 20 grader. Efter 9 dagar på jäskärl, kallkrash i 36h innan tappning till fat. Otroligt mycket bös tillsammans med jästen, drygt 3 liter.
Start på 17 grader, höjde mot 18 när jäsning kommit igång. Väldigt låg aktivitet efter 4 dagar, höjde till 20 grader. Efter 9 dagar på jäskärl, kallkrash i 36h innan tappning till fat. Otroligt mycket bös tillsammans med jästen, drygt 3 liter.
Flaskning
Innan flaskning från fat så mätte och doserade vi hasselnötsextraktet i ett halvlitersglas med en liten (0.1 ml gradring, 1ml totalt) doseringsspruta, 17ml kom vi fram till skulle vara bli ganska lagom för hela batchen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar