2015-01-26

#46 Lager Hell

Specifikation
Stil: Munich Helles
Bryggd: 2014-12-10
På fat: 2014-12-27
OG: 1.048 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 4.9%
IBU: 18
Mängd: 22

Malt
4kg Weyermann Pilsner (91%)
400g Vienna (9%)

Humle
20g Perle 5.5%, 90min (14 IBU)
15g Tettnang 2.2% 30min (3 IBU)

Jäst
2 paket rehydrerad W34/70

Vatten
2g CaSO4
3g CaCl2
2ml Lactol 80%

Mäskning
Inmäsk 50, 23 liter
30min 63 grader
40min 72 grader
10min 77 grader

0.8ml lactol i 11liter lakvatten

Bryggning
Kok 95min, jästnäring, protafloc + kylspiral vid 15. 1ml lactol i kok.

Jäsning
10grader 5dagar
FFT 6





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar