Stil: Munich Helles
Bryggd: 2014-12-10
På fat: 2014-12-27
OG: 1.048 (1.048)
FG: 1.012
ABV: 4.9%
IBU: 18
Mängd: 22
Malt
4kg Weyermann Pilsner (91%)
400g Vienna (9%)
Humle
400g Vienna (9%)
Humle
20g Perle 5.5%, 90min (14 IBU)
15g Tettnang 2.2% 30min (3 IBU)
15g Tettnang 2.2% 30min (3 IBU)
Jäst
2 paket rehydrerad W34/70
Vatten
2g CaSO4
3g CaCl2
2ml Lactol 80%
Mäskning
Vatten
2g CaSO4
3g CaCl2
2ml Lactol 80%
Mäskning
Inmäsk 50, 23 liter
30min 63 grader
40min 72 grader
10min 77 grader
0.8ml lactol i 11liter lakvatten
Bryggning
Kok 95min, jästnäring, protafloc + kylspiral vid 15. 1ml lactol i kok.
30min 63 grader
40min 72 grader
10min 77 grader
0.8ml lactol i 11liter lakvatten
Bryggning
Kok 95min, jästnäring, protafloc + kylspiral vid 15. 1ml lactol i kok.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar