2015-06-08

#53 Weissbier

Specifikation
Stil: Weizen, sydtysk typ
Bryggd: 2015-05-06
På fat: 2015-05-23
OG: 1.050 (1.050)
FG: 1.011
ABV: 5%
IBU: 11
Mängd: 20

Malt
2.3kg Pilsner malt(50%)
2.3kg Vete malt(50%)

Humle
6g Warrior 15%, 90min (11 IBU)

Jäst
Wyeast 3068, 1liter förkultur, dekanterad

Vatten
2g CaSO4
2g MgSO4
5g CaCl2
1ml lactol i lakvatten

Mäskning
45 Feurulic acid rest 15min
67 grader 60min
76 grader 10min

Lakning
10liter

Bryggning
90min kok, Protafloc och jästnäring vid 15min

Jäsning
2015-05-06 17grader
2015-05-10 19grader
2015-05-11 20grader
FFT 6brix

Fat/Flaskning
Fullt fat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar