2015-06-05

#54 Pale ale

Specifikation
Stil: Pale ale
Bryggd: 2015-05-26
På fat: 2015-06-03
Torrhumlad: 2015-05-30
OG: 1.055 (1.055)
FG: 1.011
ABV: 5.6%
IBU: 35
Mängd: 21

Malt
3.5kg Best Malz Pale Ale (72%)
1.0kg Fawcett Maris Otter (21%)
350g Best Malz Light Caramel (7%)

Humle
10g Simcoe 13%, 60min (15 IBU)
50g Simcoe/Citra 13% 15min steep (20 IBU)
150g Simcoe/Citra dryhop 3-4dagar

Jäst
2 paket rehydrerad US-05

Vatten
4g CaSO4
2g MgSO4
3g CaCl2
1ml Lactol i mäsk

Mäskning
23liter, inmäsk 55,
55grader i 15min,
66grader i 75min
77grader utmäsk 10min

Lakning
9liter 78 gradigt vatten med 1ml lactol

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
Ca hälften av humlen vid 0min, resten vid 85, sedan hopstand i 15min.

Jäsning
Kyl på 17.6

Fat
Fat med gelatin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar