Specifikation
Stil: Pale aleBryggd: 2015-05-26
På fat: 2015-06-03
Torrhumlad: 2015-05-30
OG: 1.055 (1.055)
FG: 1.011
ABV: 5.6%
IBU: 35
Mängd: 21
Malt
3.5kg Best Malz Pale Ale (72%)
1.0kg Fawcett Maris Otter (21%)
350g Best Malz Light Caramel (7%)
Humle
1.0kg Fawcett Maris Otter (21%)
350g Best Malz Light Caramel (7%)
Humle
10g Simcoe 13%, 60min (15 IBU)
50g Simcoe/Citra 13% 15min steep (20 IBU)
50g Simcoe/Citra 13% 15min steep (20 IBU)
150g Simcoe/Citra dryhop 3-4dagar
Jäst
2 paket rehydrerad US-05
Jäst
2 paket rehydrerad US-05
Vatten
4g CaSO4
2g MgSO4
3g CaCl2
1ml Lactol i mäsk
Mäskning
23liter, inmäsk 55,
55grader i 15min,
66grader i 75min
77grader utmäsk 10min
Lakning
9liter 78 gradigt vatten med 1ml lactol
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
Ca hälften av humlen vid 0min, resten vid 85, sedan hopstand i 15min.
55grader i 15min,
66grader i 75min
77grader utmäsk 10min
Lakning
9liter 78 gradigt vatten med 1ml lactol
Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.
Ca hälften av humlen vid 0min, resten vid 85, sedan hopstand i 15min.
Jäsning
Kyl på 17.6
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar