2015-12-10

#62 Berliner

Specifikation
Stil: Berliner Weisse
Bryggd: 2015-11-05
Flaskad: 2015-11-19 (A)
Flaskad: 2015-12-03 (B)
OG: 1.032 (1.033)
FG: 1.009
ABV: 3%
IBU: 0
Mängd:21

Malt
1.5kg Pilsner (50%)
1.5kg Vete (50%)

Humle
-

Jäst
US-05

Vatten
5g CaCl2
2g MgSO4

Övrigt
Proviva superfrukt
Surkörsbärspuré 1kg till 10 liter


Mäskning
Inmäsk 55 + 10min,
75min 63grader
10min 77grader

Lakning
8liter vatten, 1ml lactol
Lactol till pH 4.5 (6ml) -> pH 4.4
Kok 15minuter

Kylning till 32grader, tillsatte en ProViva superfrukt shot.
pH 3.2, efter 36h

Bryggning
60min kok, protafloc + kylspiral vid 20

Jäsning
1 paket US-05 rehydrerad, 19 grader

Varianter, Flaskning
(A) 11 liter Som den är
(B) 10 liter tillsammans med 1kg Surkörsbärspuré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar