2016-08-06

#71 Potbelly wheat

Specifikation
Stil: Wheat
Bryggd: 2016-05-12
På fat: 2016-06-01
OG: 1.044 (1.045)
FG: 1.013
ABV: 4%
IBU: 20
Mängd: 21 (20)

Malt
2.37kg Pilsner (60%)
1.62kg Vete (40%)

Humle
10g Centennial 10%, 60min (13 IBU)
15g Centennial 10%, 10min (7 IBU)

Jäst
WLP300, 11 mars, rakt i jäshink. grov underpitch. Akvariepump i 0.5h.
Acetaldehyd, gjorde 0.7liters förkultur på K-97 och tillsatte, acetaldehyd borta efter en vecka.

Vatten
2g CaSO4
2g MgSO4
5g CaCl2

Mäskning
68C i 60min pH 5.35 i slutet av mäsk
77C i 10min

Lakning
10liter
1ml lactol i lakvatten

Bryggning
60min kok, protafloc jästnäring vid 20/10.

Jäsning
18grader
1.013 efter 10dagar


Fat




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar