2016-08-14

#73 Pale ale

Specifikation
Stil: Pale ale
Bryggd: 2016-06-14
Torrhumlad: 2016-06-17
På fat: 2016-06-22
OG: 1.053 (1.055)
FG: 1.012
ABV: 5.5%
IBU: 36
Mängd: 20.5 liter i jäshink

Malt
3.5kg Best Pale Ale (72%)
1.1kg MarisOtter (23%)
250g Caraamber 70EBC (5%)

Humle
12.5g Magnum 10%, 60min (15 IBU)
40g Eldorado 15% (0min) 15min steep/whirlpool 90°C (15 IBU)
40g Lemondrop 5% (0min) 15min steep/whirlpool (6 IBU)
120g Lemondrop/Eldorado torrhumling 3dagar i primär.

Jäst
1.7 liter förkultur Wy1318, Omrörare, kyld och dekanterad. 0.5liter sparad

Vatten
Ca: 94ppm
Cl: 90ppm
SO4: 110ppm
--
4g CaSO4, 1g MgSO4, 5g CaCl2
3ml Lactol i mäsk

Mäskning
23liter, inmäsk 55, varmtvatten direkt från kran
55grader i 5min,
65grader i 60min -pH 5.36 efter 10min
77grader utmäsk 10min

Lakning
8,5liter 78 gradigt vatten med 1ml lactol

Bryggning
Kok 65min, protafloc, jästnäring + kylspiral vid 15.

Jäsning
Kyl på 19°C

Oxiderade snabbt på fat. Dumpad. :-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar