Stil: Brun Porter
Bryggd: 2016-12-30
På fat: 2017-01-09
OG: 1.051 (1.051)
FG: 1.014
ABV: 4.8%
IBU: 22
Mängd: 20.5 (20)
Malt
3.6kg Best Malz Pale ale (74%)
300g Brown malt Crisp (6%)
600g Crystal medium Fawcett (12%) (Sista 20min)
300g Pale Chocolate Fawcett (6%) (Sista 20min)
100g Biscuit (2%) (Sista 20min)
Humle
300g Brown malt Crisp (6%)
600g Crystal medium Fawcett (12%) (Sista 20min)
300g Pale Chocolate Fawcett (6%) (Sista 20min)
100g Biscuit (2%) (Sista 20min)
Humle
15g Magnum 10%, 60min (18 IBU)
20g East kent goldings 5% 10min (4 IBU)
20g East kent goldings 5% 10min (4 IBU)
Jäst
WLP002, 1,5dl slurry från batch #80
Vatten
5g CaSO4
6g CaCl2
2ml lactol i mäsk, 0.6ml i lakvatten
Mäskning
Inmäsk 25liter, 66ºC, 60min
Utmäsk 77ºC, 5min
Vatten
5g CaSO4
6g CaCl2
2ml lactol i mäsk, 0.6ml i lakvatten
Mäskning
Inmäsk 25liter, 66ºC, 60min
Utmäsk 77ºC, 5min
Lakning
6liter
Bryggning
Kok 60minuter, protafloc vid 20, jästnäring och kylspiral vid 10.
Jäsning
Fat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar