2017-02-09

#82 RAPA II

Specifikation
Stil: Pale ale med råg
Bryggd: 2017-01-08
På fat: 2017-01-18
Torrhumlad: 2017-01-14
OG: 1.053 (1.054)
FG: 1.012
ABV: 5.5%
IBU: ~30
Mängd: 21 (20)

Malt
3,8kg Bestmalz Pale ale (76%)
1kg Weyermann Råg malt (20%)
200g Weyermann Caramunich I (4%)

Humle
5g Magnum 10% 60min (6 IBU)
40g Cascade 8% (0min) 15min steep/whirlpool 85C (9 IBU)
35g Columbus 13% (0min) 15min steep/whirlpool (14 IBU)
150g Amarillo/Galaxy/El dorado torrhumling 4dagar, i fat, spunding 0.8bar. Kallkrash 2 dagar.

Jäst
WLP090 uppodlad från #77 1,7 liter

Vatten
4g CaSO4
4g CaCl2
3ml lactol mäsk
1ml lactol lakning (i 8 liter, 4 liter hälldes på vid mäskstart)

Mäskning
43°C i 15min 27liter
66°C i 30min pH 5.36
72°C i 25min
77°C i 5min

Lakning
7 liter

Bryggning
Före kok 5.35pH 1.047, 1ml lactol
60min kok, kylspiral, protafloc och jästnäring vid 15min
Efter kok 5.2pH, 1.05

Jäsning
Kyl på 18.2°C




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar